A bölcsesség üzenete - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Gyermek és ifjúsági irodalom Ifjúsági könyvek A bölcsesség üzenete

A bölcsesség üzenete

Ár: 2 990 Ft

Kosárba
Amotáné Benkő Noémi

A bölcsesség üzenete

Mindennapi útravaló fiataloknak

  • Kiadó: Katica Könyv Műhely
  • Kiadás éve: 2018
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 374

  A szerző egy ősi csoda könyv, a Példabeszédek könyve titkaiba vezeti be az olvasót. Azoknak a fiataloknak és régebb óta fiataloknak szól egyaránt, akik el akarnak boldogulni az élet zűrzavaros útvesztőiben, akik egy iránytűt szeretnének a hétköznapok gyakorlati élethelyzeteiben való bölcs döntésekhez, vagy egy útjelzőt keresnek a helyes irány megválasztásához. Azoknak, akik kézzelfogható segítséget szeretnének kapni problémahelyzetek kezeléséhez vagy erkölcsi iránymutatást az egyre kaotikusabbá váló, értékvesztett világban.

  A Példabeszédek könyve a Biblia egyik legérdekesebb, bár kevésbé ismert könyve, melyben a történelem legbölcsebb királyának, Salamonnak az örökérvényű tanácsait jegyezték fel. A szerző apró, érdekes „salamoni  bölcsességeket” oszt meg az olvasóval, amelyek a mai kor embere számára is hasznosak és érvényesek. Aki szorgalmasan olvas, az megtanulja másként látni a világot, mint ahogyan azt szabad szemmel láthatná.
  A magyar értelmező szótár szerint a bölcsesség, egy hosszú távú józanságot jelent. Az alapos megfigyelés, megítélés, szólás, célszerű és gyakorlatias cselekvés tulajdonsága. Aki a bölcsesség birtokában van, az képes hosszú távon józan, igaznak bizonyuló döntéseket hozni. A bölcsesség nem feltétlenül korhoz kötött. Ezért is szeretnénk, hogy már fiatalkorban, amikor már önálló és felelősségtudatos döntéseket tud hozni az ember - megismerjék a bölcsesség forrását és hasznosítani tudják életükben.

A sorozat első kötete: A szeretet üzenete

BIK Könyvkiadó