Gólyaláb Apó - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Gyermek és ifjúsági irodalom Gyermekkönyvek Gólyaláb Apó

Gólyaláb Apó

Eredeti ár: 1 800 Ft14% Ár: 1 550 Ft

Kosárba
Jean Webster

Gólyaláb Apó

A remény és a tiszta erkölcs a legnagyobb kincs

  • Kiadó: Olvasók Háza
  • Kiadás éve: 2008
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 151

Az amerikai gyermekirodalom közkedvelt alkotását tartja kezében az olvasó. Jean Webster az írója ennek a levélregénynek. Többi írásához hasonlóan ez a műve is a 19–20. század fordulójának ellentmondásos Amerikájában játszódik. Az írónő regényeinek hősei rendszerint alacsony sorból, kemény munkával és küzdelemmel feltörő fiatal emberek, akiknek egyetlen kincsük van: a tiszta erkölcs és a töretlen optimizmus. Ez a jellembeli szépség teszi ezt a könyvét ma is közkedvelt, élvezetes olvasmánnyá. 

Hősnője egy fiatal árva lány, Jerusha Abbott, aki egy árvaházban tengeti keserűséggel teli életét. Egy gazdag támogató fájdalmakkal teli írását olvasva felfigyel tehetségére, és az akkori kor szokásaival ellentétben tanulmányi költségeit és megélhetését fedezve főiskolába küldi.

Az ismeretlen jótevő nem fedi fel a lány előtt kilétét, álnevet ad meg, és egyetlen kikötése, hogy Jerusha havi rendszerességgel levelet írjon számára, amelyben beszámol tanulmányi előmeneteléről. A könyv ezeknek a leveleknek a füzére, a tanulással eltöltött hónapok és a vakáció színes élményeinek gyöngysora. A történetből nemcsak a kor leányiskoláinak belső életét ismerhetjük meg, hanem sok romantikus kalandot, ami érdekes olvasmánnyá teszi ezt a méltán híres regényt. Természetesen a könyv végére kiderül, hogy ez a „Gólyaláb Apó” nem is olyan ismeretlen.

BIK Könyvkiadó