Kezedbe adom mindenem - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Irodalom - művészet - tudomány Költészet - próza Kezedbe adom mindenem

Kezedbe adom mindenem

Eredeti ár: 2 480 Ft13% Ár: 2 150 Ft

Elfogyott

Kezedbe adom mindenem

Válogatás magyar írók és költők istenes verseiből

  • Kiadó: Olvasók Háza
  • Kiadás éve: 2012
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 192

A költészet kincsesháza sorozatunkban megjelent könyvbe, magyar írók és költők istenes verseiből válogattunk. Ez az első kötet időben Balassitól Reményikig tartalmazza a magyar vallásos líra kincseit.
Nem  pusztán a magyar irodalom jelentős értékei és az európai kultúra része ezek a költemények, hanem a hitben járó és a 21. századi Istent kereső ember szomjat oltó forrása.

Hinni tanítanak ezek a versek, amelyből mindenki a saját edényével meríthet, és ahogy a lelkileg és fizikailag fáradt Ady, Istennél békét, nyugalmat és tisztaságot találhat. Arany János szerint: „… drága kincs a hit: Tűrni és remélni  megtanít. ” József Attila kétségbeesett istenkeresése is azt üzeni: A mai embernek is Isten marad az utolsó reménye, de az Úr megbocsát.
A harmadik évezred elején, ebben az embertelen világban Dsida Jenőtől kell megtanulnunk, hogy a keresztény szeretet engesztelő érzésével szóljunk embertársainkhoz.
Balassi Bálint magatartása követendő példa, aki bevallotta és vállalta vétkeit, megtért bűnösként tért vissza Istenhez.
E kötetben rejlő gazdag örökséget használva és belőle tanulva jobbá tehetjük magunk és mások életét. Csak meg kell próbálni, ahogy a kötetben szereplők tették: Istenhez imádkoztak, szóltak Hozzá, támaszt kerestek Nála, kértek Tőle. Mert Istenre mindig számíthatunk, ezt üzenik ezek a versek mindenkinek.  

BIK Könyvkiadó