Ki nekünk Arany János? - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Irodalom - művészet - tudomány Költészet - próza Ki nekünk Arany János?

Ki nekünk Arany János?

Eredeti ár: 5 000 Ft20% Ár: 4 000 Ft

Elfogyott
Reisinger János

Ki nekünk Arany János?

  • Kiadó: Oltalom Alapítvány
  • Kiadás éve: 2017
  • Kötés: keménytáblás
  • Oldalszám: 288

A 66 évet élt Arany Jánosról hatvanhat történetet elevenítünk fel – életéből és műveiből. Tehetsége és jelleme egyaránt kidomborodik mindegyikőjükből.
Végigolvasva e kötetet nemcsak „a ballada Shakespeare-jét” látjuk, hanem azt a küzdő művészembert is, aki (Babits szavai szerint) „egész életét egy Hamlet életévé tette”.
A kiadvány Arany János születésének 200. évfordulójára jelent meg.

Mivel Arany 66 évet élt, 66 történet által mutatja be tehetségének és jellemének fejlődését. Előkerülnek a teremtés, a bűn, a megváltás, a megigazulás problémái. 
A kötet úgy van felépítve, hogy a 66 fejezet bármelyikébe külön is bele lehet lapozni, az egyes fejezetek 2-4-6 oldal terjedelműek, a téma jelentőségének függvényében. 
Tartalmazza Arany legjelentősebb 15 versét teljes terjedelmében, valamint a róla készült egykorú festményeket és fényképfelvételeket is teljes számban.
Ahogy előre lapozunk, a felső vonalon az adott évszám jelzi, hogy életének melyik részéről beszélünk. 
Épületes történeteket tartalmaz Arany életéből és műveiből. A kötet belső borítóján színes térkép mutatja meg, hogy mely helyeken járt Nagyszalontától Karlsbadig (Karlovy Vary) Arany János. A kötetben rövidre fogott műelemzéseket is elhelyeztem, sok érdekesség és különlegesség is található benne. Fő vonalában azonban Arany megrendült hitéről beszélek, melynek visszaszerzéséért komoly küzdelmet folytatott. Szó van a könyvben 2-2 Istennel szerzett tapasztalatáról, valamint a hit általi megjobbulásnak műveiből következő vonulatáról.
Reisinger János

BIK Könyvkiadó