Útjelző 2007/1. XIII/1. - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Magazinok - folyóiratok Útjelző Útjelző 2007/1. XIII/1.

Útjelző 2007/1.  XIII/1.

Eredeti ár: 300 Ft17% Ár: 250 Ft

Kosárba

Útjelző 2007/1. XIII/1.

Szenvedélyekről, függőségekről

  • Kiadó: BIK Könyvkiadó

Talán egyikünk sem gondolja magáról, hogy szenvedélybeteg lenne, azaz azt hisszük, felette állunk ennek a problémának. Pedig az életünkben bármi lehet függőség. Minden, amit túlzásba viszünk, vagy minden, aminek akkor és ott nincs funkciója, tehát valami más miatt tesszük. És ezek a függőségek azért vannak még mindig jelen az életünkben, mert nem akarunk magunkkal valóban találkozni. A kiadányban szereplő cikkek segítenek felfedezni az önmagunkkal való fájdalmas találkozás örömét is, hogy noha mindannyian szenvedélybetegek és függők vagyunk, van Valaki, aki azért adta az életét, hogy megszabadítson bennünket. Valósággal szabaddá tegyen.

"Tévedés volna azt hinni, hogy csak a leghevesebb szenvedélyek, mint a becsvágy és a szerelem képesek diadalmaskodni a többi szenvedély felett. A lustaság, bármily lanyha is, gyakran mindegyiknél erősebb, előbb-utóbb minden célt s minden cselekedetet maga alá gyűr, s azután apránként szétrombolja és elemészti a szenvedélyeket meg az erényeket.
Az ember oly nyomorult, hogy bár semmi sem annyira fontos számára, mint szenvedélyei kielégítése, mégis folyton szenvedélyei zsarnokságára panaszkodik; képtelen elviselni szilajságukat, de ugyanakkor igájukból szabadulni sem képes, viszolyug tőlük, de viszolyog a gyógymódjaitól is, nem hajlandó beletörődni sem a betegség kellemetlenségébe, sem pedig a gyógyulás hosszadalmasságába."
La Rochefoucauld

BIK Könyvkiadó