A Biblia Sátánról - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Egy témáról röviden A Biblia... sorozat A Biblia Sátánról

A Biblia Sátánról

Eredeti ár: 250 Ft20% Ár: 200 Ft

Kosárba
Reisinger János

A Biblia Sátánról

  • Kiadó: BIK Könyvkiadó
  • Kiadás éve: 2003
  • Kötés: tűzött
  • Oldalszám: 24

Az Isten létével, gondviselésével szembeni legnagyobb érvnek a történelem során a "Honnan a rossz?" kérdése bizonyult. Ha Isten valóban létezik és mindenható, hogyan jöhetett létre az ő tudta és akarata nélkül a rossz a világegyetemben? Ha pedig tudtával és akaratával jött volna létre, veszélybe kerül Isten szeretete. Hogyan engedhette meg a fájdalmat, a betegséget, a gonoszság ezer fajtáját az életet teremtő és a teremtményeit szerető Isten?

A rossz kérdésének puszta felvetésekor Isten mindenhatósága vagy szeretete kérdőjeleződik meg. Más szóval, egyszerű vallási kifejezéssel: ha mindent az Isten teremtett, a saját céljaira – ő, a végtelen Jó –, mi magyarázhatja mégis a Rossznak létét a világban? Van-e vitálisabb kérdés a Vallásra? (Babits Mihály)
Sajnos, nagyon sokan a rossz kérdésére vonatkozó puszta célozgatással már elintézettnek vélik az istenkérdést. Ha Isten létezne, nem engedné meg a rosszat, vagy naponként igazságot szolgáltatna vele szemben – mondják. Hogy miért nem teszi ezt Isten, azt a Bibliának a rosszról adott tanítása értetheti meg.
Vajon mit tanít a Biblia a rossz eredetéről és mibenlétéről?

BIK Könyvkiadó