A római antikrisztusról - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Bibliaismeret Bibliai témákról A római antikrisztusról

A római antikrisztusról

Ár: 1 400 Ft

Kosárba
Andreas Helwig

A római antikrisztusról

  • Kiadó: Aeternitas Kiadó
  • Kiadás éve: 2005
  • Kötés: tábla
  • Oldalszám: 80
"Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."
Mit takar a Jelenések könyvében e titokzatos szám: 666? Egy régóta és sokat vitatott kérdés tárgyalásában - miután a legtöbb magyarázó inkább a homályosítást, így az érdeklődők kétségbe ejtését választotta - engedünk utoljára szót egy derék, klasszikus műveltségű berlini teológiaprofesszornak, aki 1612 óta vár e meghallgatásra.
Ez az első ismert, nyomtatásban is fennmaradt egységes kommentár a 666 által jelzett Antikrisztus meghatározásához! Az első, de - fájdalom! - azóta is ama kevesek közül való.
Irodalom- és teológiatörténeti kuriózum tehát. Jelentősége azonban messze meghaladja e kategóriák kereteit. Túl azon, hogy választ kapunk egy évszázados "rejtélyre", a könyv olvasása nyomán a téma kutatójában feltámad (vagy megerősödik) az a bizonyosság, hogy a pilátusi "Mi az igazság?" kérdése sem egy kézlegyintéssel, sem bizonytalan körvonalú "tétovázó beszédekkel" nem intézhető el. Amiképpen Helvigius - a kérdéses kinyilatkoztatás-részletben tett - három-négy döntő megfigyelésével olyan csapást nyitott, amellyel félreérthetetlenné tette az antikrisztusi szám azonosítását, akképpen hirdeti ezáltal, hogy az igazság ép és megismerhető. Hatóereje pedig abban mérhető, amint a világot uraló megtévesztések közepette szellemi-lelki menedéket nyújt az igazság után sóvárgó embernek.

BIK Könyvkiadó