Gondolatok a Hegyibeszédről - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Bibliaismeret Bibliai témákról Gondolatok a Hegyibeszédről

Gondolatok a Hegyibeszédről

Ár: 990 Ft

Kosárba
Ellen G. White

Gondolatok a Hegyibeszédről

  • Kiadó: Advent Kiadó
  • Kiadás éve: 2018
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 124

A Hegyibeszéd az evangéliumok - és talán az egész Újszövetség - legismertebb részlete. Isten áldott üzenetét tartalmazza, amely nemcsak hívőknek szól, hanem az egész emberi családnak. Olyan beszéd ez, amelyből megérthetjük a Tízparancsolat lelkiségét, azt, hogy a parancsolatok megtartása az Isten iránti szeretet jele.

Régóta már csak a tételes erőfeszítések alapján történő törvénytartásra buzdítottak a nép akkori tanítói. Eszerint mutattak példát is, de a nép jó része -mint ahogyan az ma is van - nem érezte, hogy a lelke kielégült volna. Jézus rámutatott arra, hogy Isten tettei, a törvényadása is szeretetből fakad, és az Ő szemében nem a tételek megtartása, hanem az indíték a fontos. A Hegyibeszéd irányt szabott, hogyan, milyen alapok szerint lehet az élet zsinórmértéke az Istenhez fűződő kapcsolat, milyen reménye lehet a csüggedőknek, vigasza a szomorkodóknak; miben bízhat, akinek a sorsa aggodalomra, szorongásra adna okot.
Egy olyan korszakban és környezetben, ahol a külső, emberi szemeknek tetsző magatartás volt a dicsérendő és követendő, Jézus a belső ember tisztaságára, az imádságos lelkületre és a mennyei világosság áldásainak befogadására irányította a figyelmet. Egy olyan, lelki ház felépítésére, amely nem omlik össze se árvíztől, se szélvihartól, mert „kősziklára építtetett".

BIK Könyvkiadó