Isten hatalma - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Kereszténység - hitélet - tapasztalatok Keresztény élet Isten hatalma

Isten hatalma

Ár: 970 Ft

Kosárba
Tóth Gábor

Isten hatalma

  • Kiadó: BIK Könyvkiadó
  • Kiadás éve: 2008
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 135

A tudatunkban élő istenkép közvetlenül visszahat a gondolatainkra, cselekedeteinkre, életszemléletünkre. Nem közömbös tehát, hogyan gondolkodunk Istenről, a képére és hasonlatosságára teremtett ember és Teremtője kapcsolatáról.  A Biblia határozott állásfoglalása szerint az „írások és Isten hatalmának” megismerése megóv a kételyektől, félelmektől, és új, életigenlő szemléletet, maradandó megnyugvást ad. Ezt a célt szeretné szolgálni ez a keresésre ösztönző kiadvány is, amelyben választ keresünk arra, milyen is a Biblia Istene, mekkora a hatalma, s miben rejlik valódi és legnagyobb ereje.

A könyv első fejezetei Isten fizikai hatalmának jeleiről, az Ó- és Újszövetség istenképéről, az ember védelmét szolgáló rendelkezésekről és az emberi gondolkodás ellentmondásosságáról szólnak. Összevetjük a „csendes és szelíd” isteni hatalom megnyilatkozásait az „ordító oroszlán”, az élet ellensége erőfitogtató, megfélemlítő bánásmódjával, majd az erkölcsi küzdelem kérdéseit vizsgáljuk – mindezeken mélyen és komolyan el kell gondolkodnunk. Nem mellőzhetjük az egyéni felelősség kérdésének végiggondolását, és bátorítunk a „nemes harc”felvállalására. E tekintetben példát állít elénk Jézus Krisztus utolsó óráinak emberfeletti agóniája, melyet Isten Fia szabad akaratából vállalt. A megváltási terv győzelme ez, és a hívő ember számára okod ad a mély szívbéli örömre, békességre, különösen ma, Földünk vészjósló történelmi korszakában. Jézus szenvedésének fizikai és lelki mélysége a legközelebb vihet Isten erkölcsi hatalmának megértéséhez.
Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik az isteni jellem és hatalom megismerésében és megértésében szeretnének előrébb haladni, e komplex kérdéskört a maga egyszerűségében, mégis sokszínűségében szemlélni.

BIK Könyvkiadó