Mit tesz most Jézus? - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Kereszténység - hitélet - tapasztalatok Bibliai témákról Mit tesz most Jézus?

Mit tesz most Jézus?

Eredeti ár: 500 Ft20% Ár: 400 Ft

Kosárba
Prancz Zoltán

Mit tesz most Jézus?

Hogyan válik teljessé a hit általi megigazulás tana Jézus papi és főpapi szolgálatának fényében?

  • Kiadó: BIK Könyvkiadó
  • Kiadás éve: 2017
  • Kötés: tűzött
  • Oldalszám: 32

Jézus kereszthalála, feltámadása és ezt követő mennybemenetele olyan bibliai kijelentések, amelyekről szinte mindenki hallott már. Azonban még a keresztények között is csak kevesen ismerik a Biblia válaszát erre az egyszerű kérdésre: „Mit tesz most Jézus?” 
Pedig ha csupán mákszemnyi esélyt is adunk annak, hogy a bibliai megváltás igaz, akkor ez életbevágó kérdéssé lép elő. Olyanná, amely által egyaránt feltárul Jézus megváltói művének lényege, valamint a kereszténység – azaz Jézus követésének – alapja és summája. 

A Szentírás több ó- és újszövetségi iratában világos, rendszerszerű tanítást ad arról, mit tesz most Jézus. E kérdés feltárásakor azok a kijelentések vezethetnek nyomra, amelyek Jézus pap és főpap voltát említik. A Jézus papi és főpapi szolgálatáról szóló újszövetségi szakasz az Ószövetséghez, elsősorban a mózesi iratokhoz, a papi és főpapi szolgálat bemutatásához irányít bennünket. Ennek leírásai világítják meg Jézus jelenlegi szolgálatát, illetve tárják fel, mi a bibliai tartalma annak, hogy Jézus pap és főpap.

BIK Könyvkiadó