Testvérünk lett - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Bibliaismeret Bibliai témákról Testvérünk lett

  Testvérünk lett

Ár: 4 500 Ft

Kosárba
Jean Zurcher

Testvérünk lett

Az adventista krisztológia százötven éve

  • Kiadó: Hetedik Kiadó
  • Kiadás éve: 2022
  • Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
  • Oldalszám: 255

„Nem színleg jött el emberi természetben.” Vagy el tudjuk gondolni, hogy a Testet Öltött tréfát űzött, komédiázott az emberrel: úgy tett, mintha, holott nem?
„Ha nem a mi emberi természetünkben jött volna el, nem segíthetne nekünk.” Dereng-e, hogy azzal, hogy angyalok szeplőtlen testébe öltöztetik, a bátyánkká lett Üdvözítőtől idegenítenek el?
Tényleg annyira lényeges ez? – teszik fel a kérdést sokan.
Csakhogy ez a Hitető kérdése, aki a „csakugyan?”-jaival előbb kételyt és zavart kelt, majd lassanként elmossa a határokat, hogy legvégül azzal szerelje le a maradék ellenállást, hogy „végtére is nem mindegy?”

Jean Zurcher azért ered a történelmi igazság nyomába, hogy tisztázza, mi volt a hetednapi adventisták számára az origó, hogyan váltotta fel a kezdeti egyértelműséget a homály és a zűrzavar, melyben mindinkább a történelmi álláspont szorul defenzívába.
Testvérünk lett egyrészt izgalmas nyomozás, habár mindvégig tudjuk, „ki a gyilkos” – ki az Emberölő, kitől ered az Antikrisztus lelke, aki elszakít Krisztustól (1Jn 4:2-3), hogy ekképp biztosítsa zsarnokságát köztünk; másrészt rehabilitálva a szentírási tanítást segít visszatalálni az „arany kötélhez, amely lelkünket Krisztushoz, általa pedig Istenhez köti” (Ellen G. White).

Jean Zurcher (1918–2003) svájci lelkész, tanár, teológus. Több adventista egyetem, főiskola tanára, számos területen töltött be vezetői tisztet a Hetednapi Adventista Egyházban. Sok éven át az Ellen White Hagyaték tanácskozó testületének tagja. Második világháborús ellenálló és életmentő tevékenysége elismeréseképpen a holland és a francia kormány is kitüntette.

BIK Könyvkiadó