„Továbbra is reformálódjatok!” - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Kereszténység - hitélet - tapasztalatok Bibliai témákról „Továbbra is reformálódjatok!”

„Továbbra is reformálódjatok!”

Ár: 1 300 Ft

Kosárba
Magos István

„Továbbra is reformálódjatok!”

Reformáció Magyarországon – századról századra

  • Kiadó: Spalding Alapítvány
  • Kiadás éve: 2017
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 254

A reformáció ötödik centenáriuma jó alkalom a számvetésre és az önvizsgálatra, a további tennivalók tisztázására. A múlt történéseinek ismerete, tanulságainak levonása mindehhez elengedhetetlen. Amint a XVIII. század jeles tudósa, Bod Péter is megállapította egyetemes egyháztörténete bevezetésében: az ember ezáltal „a régiekből újságot, az elmúltakból jövendőket” tanulhat. Ehhez kíván hozzájárulni ez a könyv, amely a magyar reformáció kibontakozásától a jelen helyzetig kalauzolja az olvasót.

A kötet lapjain nemcsak az előző százados évfordulók ünnepi hangulata elevenedik meg, hanem a magyarországi reformáció olyan nagy alakjainak élete is, mint Szegedi Kis István és Szenci Molnár Albert, illetve a későbbi, kevésbé ismert protestáns szerzők közül a kolozsvári professzor, id. Szilágyi Ferenc, vagy a kisújszállási prédikátor, Nagy István munkássága.
A könyv második részében két felvilágosodás kori nagy író, Kazinczy és Goethe gondolatait ismerhetjük meg Lutherről, a reformáció szükségességéről és az igazi protestantizmusról, olvashatunk a XIX. század eleji vallási egységtörekvésekről, és a mindennapi reformációt szorgalmazó debreceni prédikátorról, Diószegi Sámuelről.

BIK Könyvkiadó