Szenteljetek böjtöt! - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Kereszténység - hitélet - tapasztalatok Hitélet Szenteljetek böjtöt!

Szenteljetek böjtöt!

Eredeti ár: 600 Ft33% Ár: 400 Ft

Kosárba
Várkonyi András

Szenteljetek böjtöt!

A böjtről szóló tanítás a Bibliában - a késői eső idején

  • Kiadó: BIK Könyvkiadó
  • Kiadás éve: 2015
  • Kötés: tűzött
  • Oldalszám: 36

Mi hiányzik ma még a Lélek esőjéhez? Mi az, amiért a leginkább böjtölnünk és imádkoznunk kell? A hívő ember számára létkérdések ezek, s választ az Igét kutatva keres rájuk a böjtről szóló tanulmány.

A Krisztust várók vágyakoznak az igazi testvéri közösségre – egy szívre, egy lélekre, egy akaratra -, amely a legelső egyházat jellemezte, az apostolok által alapított közösséget, melynek hite és szeretetet olyan erős volt, hogy Isten a lehetséges legnyilvánvalóbb módon tett bizonyságot mellettük: kitöltötte rájuk a Szentlelket, részesítette őket minden áldásban, amit csak adhatott, hogy az evangélium vetése szárba szökkenjen. Ez volt a korai eső. És ha hisszük, hogy most már valóban közel van az aratás, látjuk, milyen nagy szükség lenne újra a bőséges esőre, hogy beérjen az aratnivaló. Ha valóban a késői esőre készülő nép vagyunk, észre kell vennünk, hogy Isten Igéje a szívünkre helyezte a böjt kérdését.

A böjtről szóló bibliai szakaszok részletes vizsgálata három lényeges, egy-egy rövid mondatba sűríthető igazságra irányítja a figyelmünket. amelyek egyformán fontosak ahhoz, hogy megértve és befogadva ezeket, valóságosan is gyakorolni tudjuk az Isten útmutatása szerinti böjtöt:

  • A böjt a szomorúság, a bűn miatti bánkódás, a gyász ideje a hívő életében.
  • A böjt a távol lévő Isten megkeresése.
  • A böjt az Isten előtti alázat kifejezése.

BIK Könyvkiadó